PLC Programozás

Szolgáltatások

PLC programozás

A PLC programok általában egy személyi számítógépen, speciális alkalmazásokra íródnak, majd egy közvetlen csatlakozású kábel, vagy egy hálózat révén tölthetők a PLC-re.

A programot a PLC tárolja, vagy egy akkumlátorral ellátott RAM-ban, vagy más, sérthetetlen flash memóriában. Egy egyszerű PLC gyakran több ezer relét helyettesíthet a programjával.

Plc1

Az IEC 61131-3 szabvány értelmében a PLC-k standard programnyelvek segítségével programozhatók. Egyes programozható vezérlőkön egy grafikus programozási jelmagyarázat, az úgynevezett Szekvenciális funkció lista is megtalálható. Kezdetben a legtöbb PLC a Létra Logikai Diagrammot használta, mely modell az elektromechanikai irányítópanel eszközökkel (mint az érzékelők, vagy a relétekercsek) versengett, amit aztán a PLC felváltott. Ez a modell a mai napig elterjedt. 

Omron_3

Az IEC 61131-3 szabvány jelenleg öt programnyelvet definiál a programozható vezérlő rendszerek részére: FBD (Funkció blokk diagram), LD (Létra diagram), ST (Szöveges teszt, ami a Pascal programozási nyelvhez hasonló), IL (Instrukciós lista) és SFC (Szekvenciális funkció lista).

IMG038

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon minket!

+36-70/546-5-541

Írjon nekünk!

info@plcprogramozas.hu

Címünk

9022 Gyõr, Kiss János u. 7./A

Székhely

945 01 Komarno
Ul. gen. Klapku 3181/37

Írjon nekünk!